• October 1, 2022

Laddstation/laddstolpe för elbil i Stockholm

Elbilar blir allt populärare i dagens miljö- och klimatmedvetna värld. Utvecklingen går dessutom snabbt framåt. Elbilar får allt större kapacitet och lever i dag med råge upp till de krav som ställs på en bil i en storstad som Stockholm. Men ett stort problem har länge varit laddningen. Offentliga laddstationer eller laddstolpar för elbil blir visserligen allt vanligare även i mindre städer. Men det kan ofta kräva en del ansträngning att hitta och ta sig till en sådan.

Laddstolpar sparar tid och pengar för elbilsägaren i Stockholm

Vill du slippa slösa på laddningen bara för att hitta en laddstolpe? Låt oss installera en laddstation för din elbil där hemma istället! Då blir ditt liv med elbil mycket smidigare och du slipper dessutom den risk som belastningen kan medföra om du laddar bilen direkt ur eluttaget.

Annos är en modern elinstallationsfirma som brinner för miljön och kan hjälpa dig med installation av laddstolpe/laddstation. Vi utför uppdrag i hela Stockholm och har de certifikat som krävs för att genomföra arbetet på ett korrekt sätt.

Flera starka skäl att installera laddstation/laddstolpe

Laddstation, laddstolpe, laddbox – kärt barn har många namn. Funderar du på att köpa elbil och vill veta mer om laddstolpar? Eller du kanske redan har en el- eller hybridbil och är osäker om det är värt att skaffa en laddstation till ditt hus i Stockholm?

Oavsett hur din situation ser ut så finns det gott om starka skäl att skaffa en laddstolpe som förser din bil med el.

  • Säkerheten. Det är möjligt att ladda en elbil från ett vanligt eluttag, men det avråder vi ifrån. Anledningen till det är säkerheten. Skillnaden är att en laddstation som har installerats av oss har en ständig kontakt med bilen. Händer något oväntat så ser laddstolpens inbyggda säkerhetsfunktioner till att elen bryts. Exempelvis om bilen inte är korrekt ansluten. Denna säkerhetsnivå finns inte när man laddar i ett vanligt eluttag. Därför rekommenderar vi att du låter oss sköta installationen till din elbil i Stockholm.
  • Effektiviteten. Det smidigaste och effektivaste sättet att ladda din bil är när du sover. Detta gör att du inte kommer att behöva avbryta laddningen innan den är helt laddad. På det sättet behöver du inte genomföra en massa kortare laddningar och slipper oroa dig för att din elbil inte är tillräckligt laddad när du ger dig ut i Stockholmstrafiken. Dessutom går laddningen snabbare om med en laddstation/laddstolpe för elbil. En laddning som skulle ta 10-12 timmar med ett vanligt eluttag tar bara halva tiden med en laddstolpe för hemmabruk.
  • Ekonomin. En full laddning av elbil via en laddstation/laddstolpe på hemmaplan är väsentligt billigare än om du söker upp en offentlig laddstation. Kostnaderna varierar förstås, men generellt kan man säga att en egen laddstation gör att man kan spara in stora summor per år. Detta gäller inte minst sedan regeringen införde möjligheten att söka bidrag från Naturvårdsverket när man skaffar laddstation/laddstolpe. Bidraget täcker upp till 50 procent av kostnaden för inköp och installation, högsta summan är dock 10 000 kronor. Mer om detta kan du läsa på Naturvårdsverkets hemsida.

Kontakta oss

Hör av dig till oss på Annos om du söker en kompetent elfirma som kan installera laddstation/laddstolpe för elbil i Stockholm. Vi har tio års erfarenhet och utför trygga och kompetenta installationer av el i hela Stockholm.